Ποια είναι τα Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης που πρέπει να στείλω στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ψυχολογίας, μετά την ολοκλήρωσή της;

Τα Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης που πρέπει να σταλούν από το/τη φοιτητή/τήτρια στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ψυχολογίας, μετά την ολοκλήρωσή και προκειμένου να καταχωρηθεί η Πρακτική Άσκηση ως επιτυχής είναι τα παρακάτω:

1.Το Δελτίο Αξιολόγησης Πρακτικής Άσκησης από τον Φορέα. (Συμπληρώνεται από τον/την κλινικό/κή επόπτη/τρια του φορέα).

  1. Το Ημερολόγιο Πρακτικής Άσκησης. (Συμπληρώνεται από το/τη φοιτητή/τήτρια).
  2. Έκθεση Πρακτικής Άσκησης. (Συμπληρώνεται από το/τη φοιτητή/τήτρια).

Πώς θα βρω τα τελικά παραδοτέα έγγραφα Πρακτικής Άσκησης που πρέπει να συμπληρώσω;

Τα τελικά παραδοτέα έγγραφα Πρακτικής Άσκησης αποστέλλονται από την Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης μέσω email λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης επίσης βρίσκονται και αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ψυχολογίας.

Τι να προσέξω κατά την συμπλήρωση του Δελτίου Αξιολόγησης Πρακτικής Άσκησης από τον Φορέα;

Να υπάρχει η υπογραφή του/της κλινικού/κής επόπτη/τριας του φορέα, το ονοματεπώνυμο του/της κλινικού/κής επόπτη/τριας του φορέα,  και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τη σφραγίδα του φορέα. Προσοχή: Από τους Δημόσιους Φορείς απαιτείται επιπλέον η Στρογγυλή Σφραγίδα του Δημοσίου.

Τι να προσέξω κατά την συμπλήρωση του Ημερολογίου Πρακτικής Άσκησης;

Να υπάρχει η υπογραφή του/της κλινικού/κής επόπτη/τριας του φορέα, το ονοματεπώνυμο του/της κλινικού/κής επόπτη/τριας του φορέα,  και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τη σφραγίδα του φορέα. Προσοχή: Από τους Δημόσιους Φορείς απαιτείται επιπλέον η Στρογγυλή Σφραγίδα του Δημοσίου.

Το ημερολόγιο Πρακτικής Άσκησης που ανήκει στα παραδοτέα έγγραφα είναι διαφορετικό από το ημερολόγιο καθημερινής καταγραφής που αποστέλλεται στον/στην ακαδημαϊκό/ή επόπτη/τρια;

Ναι. Είναι διαφορετικό. Στο ημερολόγιο καθημερινής καταγραφής που αποστέλλεται στον/στην ακαδημαϊκό/ή επόπτη/τρια καταγράφονται καθημερινά όλες οι δραστηριότητες. Μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για να συμπληρωθεί τη Ημερολόγιο Πρακτικής Άσκησης.

Το ημερολόγιο χρειάζεται να το στείλω στον/στην Ακαδημαϊκό/ή επόπτη/τρια μου;

Όχι, όταν το παραλάβει η Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης θα το διαβιβάσει στους/ις ακαδημαϊκούς/ές επόπτες/τριες για υπογραφή.

Τι να προσέξω κατά την συμπλήρωση του ημερολογίου Πρακτικής Άσκησης;

Κατά την συμπλήρωσης του ημερολογίου Πρακτικής Άσκησης χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή τα παρακάτω:

α. Πρέπει να φαίνονται ξεκάθαρα στο Ημερολόγιο και στα υπόλοιπα έγγραφα η ημερομηνίες έναρξης (πρώτη ημέρα της ΠΑ) και λήξης (τελευταία ημέρα της ΠΑ)  της Πρακτικής Άσκησης, ανεξάρτητα αν αυτές οι ημέρες είναι αργία ή Σαββατοκύριακο.

Δεν έχει σημασία εάν για παράδειγμα  25/12,  26/12/, 31/12, 25/04, 28/10, είναι ημέρες επίσημης αργίας ή κάποιες άλλες ημέρες είναι τοπικές αργίες , θα πρέπει να φαίνονται στο ημερολόγιο και στα υπόλοιπα έγγραφα.

Στις ήμερες αργιών δεν θα συμπληρώνονται ώρες, οι ώρες που αναλογούν στις ημέρες των αργιών θα πρέπει να επιμερίζονται στις υπόλοιπες μέρες, έτσι ώστε το σύνολο των ωρών να είναι 200 ώρες στο διάστημα του 1,5 μήνα που διαρκεί η Πρακτική Άσκηση.

β. Στο ημερολόγιο το πεδίο: «ΕΒΔΟΜΑΔΑ»  θα συμπληρώνεται γράφοντας 1η , 2η κλπ.

γ. Στο ημερολόγιο το πεδίο: «ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ» θα συμπληρώνεται το διάστημα ημερομηνιών της κάθε εβδομάδας γράφοντας πχ .  20/11-26/11 για την πρώτη εβδομάδα κλπ.

δ. Στο ημερολόγιο το πεδίο: «ΩΡΕΣ»  θα συμπληρώνεται γράφοντας το σύνολο των ωρών της κάθε εβδομάδας πχ 21, 32,5 κλπ. ΠΡΟΣΟΧΗ το σύνολο των ωρών όλων των εβδομάδων θα πρέπει να είναι 200 ώρες και όχι λιγότερες από 200.

ε. Στο ημερολόγιο το  πεδίο: «ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» θα συμπληρώνεται γράφοντας πχ. Τμήμα Ψυχιατρικής, εάν σε κάποιο φορέα υπάρχει Τμήμα πχ. σε ένα νοσοκομείο, διαφορετικά θα αφήνεται κενό.

στ. Στο ημερολόγιο στο πεδίο: «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗΣ» θα συμπληρώνεται γράφοντας τις αρμοδιότητες που έχουν οι φοιτητές/τήτριες στο φορέα πχ. Καθήκοντα ψυχολόγου.

η. θα πρέπει οι ημερομηνίες που θα ξεκινούν και θα τελειώνουν  οι εβδομάδες να είναι ακριβώς  το ίδιο  με το διάστημα που αναγράφεται στο συμφωνητικό συνεργασίας.

Τι να προσέξω κατά την συμπλήρωση της  Έκθεση Πρακτικής Άσκησης;

Στην Έκθεση Πρακτικής πρέπει να συμπληρώνονται τα πεδία Α΄, Β1 , Β2 το και το πεδίο Γ΄ (εκτενής έκθεση) που είναι υποχρεωτικό για να είναι ολοκληρωμένη η έκθεση.

Τι περιλαμβάνει η εκτενής έκθεση Πρακτικής Άσκησης;

Η  Εκτενής έκθεση αναπτύσσεται σε κείμενο έκτασης 2 – 3 σελίδων και περιλαμβάνει: (α) το αντικείμενο της πρακτικής στο συγκεκριμένο πλαίσιο-φορέα, (β) τις δεξιότητες και γνώσεις που αποκτήθηκαν από τους/τις οι φοιτητές/τήτριες, καθώς και τη δυνατότητα εμπλοκής τους στις δραστηριότητες του φορέα, (γ) τις δυσκολίες που συναντήθηκαν από τους/τις οι φοιτητές/τήτριες, καθώς και (δ) πιθανές προτάσεις και παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν οι φοιτητές/τήτριες σχετικά με την Π.Α. στη συγκεκριμένη δομή ή γενικότερα. Τα παραπάνω σημεία Αναπτύσσονται σε διαφορετικά κεφάλαια της έκθεσης.

Η Έκθεση Πρακτικής Άσκησης χρειάζεται κάποια υπογραφή ή κάποια σφραγίδα;

Όχι, η Έκθεση Πρακτικής Άσκησης δεν χρειάζεται κάποια υπογραφή ή κάποια σφραγίδα.

Η Έκθεση ΠΑ είναι διαφορετική από την Έκθεση που αποστέλλεται στον/στην ακαδημαϊκό/ή επόπτη/τρια;

Ναι, είναι διαφορετικό. Η έκθεση  αποστέλλεται στον/στην ακαδημαϊκό/ή επόπτη/τρια λίγο πριν τη λήξη της ΠΑ, ενώ η Έκθεση ΠΑ ανήκει στα τελικά παραδοτέα έγγραφα.  Όμως μπορεί το περιεχόμενο των δύο Εκθέσεων  να συμπίπτει.

Χρειάζεται να προσέξω κάτι κατά την εκτύπωση των τελικών παραδοτέων εγγράφων Πρακτικής Άσκησης;

Ναι, κατά την εκτύπωση των τελικών παραδοτέων εγγράφων Πρακτικής Άσκησης θα πρέπει να φαίνεται το λογότυπο που υπάρχει στο πάνω μέρος των εγγράφων.

Πριν παραδώσω ή στείλω ταχυδρομικά στην Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ψυχολογίας ή στη Γραμματεία του Τμήματος Ψυχολογίας, το Δελτίο Αξιολόγησης Πρακτικής Άσκησης από τον Φορέα, το
Ημερολόγιο Πρακτικής Άσκησης και την Έκθεση Πρακτικής Άσκησης σε έντυπη μορφή χρειάζεται να τα στείλω και σε ψηφιακή μορφή;

Ναι, πριν παραδοθούν ή σταλούν ταχυδρομικά χρειάζεται να σταλούν και ψηφιακά μέσω email στο praktiki@psy.soc.uoc.gr ώστε η Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης να ελέγξει για τυχόν λάθη και παραλείψεις και ότι έχουν συμπληρωθεί σωστά.

Tα Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης πριν αποσταλούν ψηφιακά χρειάζεται να έχουν μετονομαστεί σε συγκεκριμένο όνομα αρχείου;

Τα Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης πριν αποσταλούν ψηφιακά θα πρέπει να σκαναριστούν και να μετονομαστούν  χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο  και τον αριθμό μητρώου του φοιτητή/τήτριας:  (πχ: Ημερολόγιο_Παπαδόπουλος_Νίκόλαος_1243, Δελτίο_Κλ_Επ_Παπαδόπουλος_Νίκόλαος_1243, Έκθεση_Παπαδόπουλος_Νίκόλαος_1243).

Τι τίτλο να έχει το θέμα του email με το οποίο αποστέλλονται ψηφιακά τα  Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης;

Το θέμα του email με το οποίο αποστέλλονται ψηφιακά τα Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης θα έχει ως τίτλο: Τελικά_Έγγραφα_ΠΑ_Επώνυμο_Όνομα_ΑΜ (πχ:   Τελικά_Έγγραφα_ΠΑ_Παπαδόπουλος_Νίκόλαος_1243).

Σε ποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται ψηφιακά τα Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης;

Τα ψηφιακά  Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ψυχολογίας:  praktiki@psy.soc.uoc.gr

Μπορώ να αποστείλω τα ψηφιακά Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης μέσω του προσωπικού μου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και όχι του ακαδημαϊκού;

Όχι, τα ψηφιακά  Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να αποστέλλονται μέσω του ακαδημαϊκού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του/της φοιτητή/ήτριας.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο λογότυπο των Τελικών Παραδοτέων Εγγράφων Πρακτικής Άσκησης;

Ναι, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο λογότυπο των Τελικών Παραδοτέων Εγγράφων Πρακτικής Άσκησης. Τα τελικά παραδοτέα έγγραφα θα πρέπει να έχουν τα σωστά λογότυπα και τις σωστές σημάνσεις για αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούνται τα έγγραφα που αποστέλλονται από την Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης μέσω email λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης ή αυτά που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ψυχολογίας.

Πώς μπορώ να παραδώσω τα τελικά παραδοτέα έγγραφα Πρακτικής Άσκησης στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ψυχολογίας;

Τα τελικά παραδοτέα έγγραφα Πρακτικής Άσκησης θα πρέπει να μπουν σε φάκελο στον οποίο απέξω  θα αναγράφεται το όνομά φοιτητή/τήτριας και θα πρέπει να τοποθετηθεί στη θυρίδα της Πρακτικής Άσκησης που βρίσκεται έξω από τη Γραμματεία του Τμήματος Ψυχολογίας ή να παραδοθεί στη  Γραμματεία του Τμήματος Ψυχολογίας.

Τα τελικά παραδοτέα έγγραφα Πρακτικής Άσκησης μπορούν αποσταλούν ταχυδρομικά στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ψυχολογίας;

Ναι μπορούν, μπορούν αποσταλούν ταχυδρομικά ή με Courier ΠΡΟΣΟΧΗ όχι συστημένα και με προσωπική χρέωση του/της φοιτήτή/τριας στη διεύθυνση του Τμήματος Ψυχολογίας:

Υπόψη κ. Γιώργου Κανδύλη

Τμήμα Ψυχολογίας,

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

Πανεπιστήμιο Κρήτης,

Πανεπιστημιούπολη Γάλλου,

Τ.Κ. 741 00 Ρέθυμνο, Ελλάδα

Υπάρχουν Τελικά Παραδοτέα Έγραφα Πρακτικής Άσκησης που πρέπει να στείλω στο Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά την ολοκλήρωσή της;

  1. Ναι υπάρχει, το Έντυπο 3.5 του ΕΡΓΑΝΗ υπογεγραμμένο και σφραγισμένο, το οποίο πρέπει να ζητηθεί από τους φορείς, θα πρέπει να σταλεί στο Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης με τρόπο που θα υποδειχθεί από τη υπεύθυνη του Γραφείου κα Παυλάκι με σχετική ενημέρωση.
  2. Υπάρχουν υποχρεωτικά παραδοτέα των οποίων η υποβολή είναι μόνο ηλεκτρονική. Τα παραδοτέα αυτά είναι τα εξής:
    1 Ένα ερωτηματολόγιο αποτίμησης.

2.2 Απογραφικά δελτία εισόδου/εξόδου.

Και για τα 2 παραπάνω παραδοτέα στέλνονται σχετικά emails από την υπεύθυνη του Γραφείου με στόχο την ορθή συμπλήρωσή τους και τις προθεσμίες υποβολής.

Μετά την λήξη της Πρακτικής Άσκησης υπάρχει χρονικός περιορισμός για την παράδοση και αποστολή των Τελικών Παραδοτέων Εγγράφων;

Μετά την λήξη της Πρακτικής Άσκησης τα Τελικά Παραδοτέα Έγγραφα πρέπει να αποστέλλονται και να παραδίδονται σε χρονικό διάστημα δύο ημερολογιακών εβδομάδων ή 10 εργάσιμων ημερών από την τελευταία ημέρα της Πρακτικής Άσκησης.