Καλωσόρισμα Πρωτοετών Φοιτητών

Αγαπητοί νέοι φοιτητές και φοιτήτριες,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμενος εσάς, τους νέους φοιτητές μας, με τους οποίους θα χαράξουμε κοινή πορεία για τα επόμενα χρόνια. Η είσοδός σας στο Πανεπιστήμιο σηματοδοτεί μια νέα περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορέσετε να θέσετε πιο συγκεκριμένους στόχους για την προσωπική σας ζωή και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι σε ακαδημαϊκό επίπεδο ένα Τμήμα με μακρά παράδοση. Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματός μας είναι εμπλουτισμένο σε βασικές αλλά και καινοτόμες γνώσεις σχεδόν όλων των βασικών κλάδων της Ψυχολογίας και παρέχει σπουδές σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Απόφοιτοι του Τμήματός μας συνεχίζουν με επιτυχία τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό επίπεδο και καταφέρνουν να στελεχώσουν σε σημαντικό βαθμό θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αξίζει να αναφέρω ότι απόφοιτοί μας υπηρετούν ως καθηγητές και ερευνητές σε πολλά αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μην ξεχνάτε όμως ότι η βελτίωση του Τμήματος μας είναι μια συνεχής διαδικασία στην οποία συμμετέχετε ενεργά και εσείς.

Στόχος όλων μας στο Τμήμα Ψυχολογίας είναι να σας μεταδώσουμε βασικές και εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα αιχμής της επιστήμης της Ψυχολογίας αλλά και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός επιστημονικού τρόπου σκέψης και μελέτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σε βάθος την επιστήμη της Ψυχολογίας και να αναπτύξετε το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την ψυχολογική έρευνα. Θα διαπιστώσετε ότι η Ψυχολογία εκτός των άλλων ανοίγει και νέους ορίζοντες στο χώρο της σκέψης και του προβληματισμού. Ευελπιστώ οι προσδοκίες σας να είναι υψηλές και το πάθος σας για την Ψυχολογία άσβεστο.

Με αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα εκ μέρους και του υπόλοιπου προσωπικού του Τμήματος να σας καλωσορίσω, να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας και να σας ευχηθώ μια εποικοδομητική χρονιά, συνεχή πρόοδο και υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις σας. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να αποδειχτούν για εσάς ανάλογα των προσδοκιών και των ονείρων σας. Εμείς από την πλευρά μας σας υποσχόμαστε όχι τόσο μια εύκολη, αλλά σίγουρα μια συναρπαστική εμπειρία ζωής.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Γιώργος Παναγής

Καθηγητής Βιοψυχολογίας